Tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisy

Julkaistu 19. joulukuuta 2022
Työterveys
Tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisy

Tässä on 10 päivittäistä rutiinia, jotka voivat auttaa sinua ja työntekijöitäsi vähentämään tuki- ja liikuntaelinsairauksia:

Pienistä asioista muodostuu kokonaisuus. Välittävän kulttuurin rakentaminen organisaatiossa lisää henkilöstön viihtyvyyttä ja tuottavuutta. Alla muutamia vinkkejä.

Työ;

1. Harjoittele hyvää asentoa: Seiso ja istu suorassa, hartiat rentoina ja jalat tukevasti maassa.
2. Pidä usein taukoja: Jos työskentelet pöydän ääressä tai paikallaan pitkään, muista nousta seisomaan ja venytellä noin 30 minuutin välein.
3. Käytä asianmukaisia nostotekniikoita: Kun nostat raskaita esineitä, käytä jalkojasi selän sijaan. Pidä esine lähellä kehoasi ja vältä vääntymistä nostaessasi.

Elintavat:

4. Pysy aktiivisena: Harrasta säännöllistä fyysistä toimintaa pitääksesi lihaksesi vahvoina ja joustavina.5. Nuku tarpeeksi: Riittävä uni on tärkeää yleisen terveyden ja hyvinvoinnin, mukaan lukien lihasten ja luuston terveyden, kannalta.
6. Syö terveellisesti: Kalsiumia, D-vitamiinia ja muita ravintoaineita sisältävä ruokavalio on tärkeä terveiden luiden ja lihasten ylläpitämiselle.
7. Käytä asianmukaisia jalkineita: Käytä kenkiä, jotka tarjoavat asianmukaisen tuen ja pehmusteen estääksesi lihas- ja luurankovauriot.
8. Pysy nesteytyksessä: Oikea nesteytys on tärkeää terveiden lihasten ja nivelten ylläpitämiseksi.
9. Vältä tupakointia: Tupakointi voi heikentää luita ja lisätä osteoporoosin riskiä.
10. Hakeudu lääkärin hoitoon, jos koet kipua: Jos sinulla on kroonista lihas- tai luurankokipua, on tärkeää nähdä terveydenhuollon tarjoaja oikean diagnoosin ja hoitosuunnitelman laatimiseksi.

Autamme rakentamaan organsaation hoitopolun Tules-ongelmien varhaiseen tunnistamiseen ja hoitamiseen.

Ole yhteydessä, sovitaan tapaaminen!

Vilho Bäck
vilho.back@benefits.fi
Palvelupäällikkö, työterveys

Vilho Bäck
Palvelupäällikkö
01.05.2023

Henkilöstöhallinto strategian tukena?

HR:n rooli on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Yritykset ovat ymmärtäneet HR:n merkityksen strategisena kumppanina. Onnistuminen vaihtelee yrityksittäin. Pk-yrityksissä kyseinen resurssi pääosin puuttuu.
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöstöhallinto Hr Henkilöriskit Työterveys
16.03.2023

Vastuullisuus Pk-yrityksissä

Suuri osuus jopa 90 % pienistä ja keskisuurista yrityksistä ei tunnista vastuullisuustyössä keskeistä ESG-käsitettä. Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista environmental (ilmasto ja ympäristö), social (ihmiset ja yhteisö) ja governance (hyvä hallintotapa).
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
17.02.2023

Henkilöstöhallinnon rooli korostuu

Henkilöstöhallinnon rooli kasvaa ja tulee merkityksellisemmäksi. Vastuullisuus toimitusketjuissa lisääntyy johtaen toimitusketjujen toimittajien vaihtamiseen. Sääntely ja vaatimukset lisääntyvät yhteiskunnan osalta. Tarvitaan selkeitä käyttöön otettavia ratkaisuita..
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
19.12.2022

Mielen tuki

Miten mielen tuki on huomioitu organisaatiossasi?
Vilho Bäck, Benefits.fi
Palvelupäällikkö
Työterveys
24.09.2022

Kuinka varmistat työntekijöiden sitoutumisen

Jopa 50 % työntekijöistä miettii työpaikan vaihtoa Korn & Ferryn mukaan. Vaihtaneiden osuus nousee joillakin toimialoilla jo yli 20 % työvoimasta. Henkilöstöetuudet ja johtaminen ovat ratkaisevassa roolissa.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, Benefits.fi
Henkilöriskit Henkilöstöetuudet
23.08.2022

Käänteinen mentorointi työkaluna?

Kuinka saada hyötyjä sukupolvien välisestä yhteistyöstä. Eri sukupolvien osaaminen, vaatimukset sitoutumisen suhteen ja kyvykkyydet vaihtelevat. Perinteinen mentorointi ei ratkaise Boomereiden ja Z-sukupolven välistä kuilua. Myös toiminnan tuottavuus ei saavuta tällöin asetettuja tavoitteita.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, Benefits.fi
Henkilöstöetuudet
17.08.2022

Terveysvakuuttaminen kasvussa

Siirtyminen hyvinvointialueisiin on saanut myös työnantajat miettimään ratkaisuja henkilöstönsä työkyvyn turvaamiseen. Odotettavissa on vakuutuspohjaisen terveydenhuollon nousu Suomessa. Olemme varautuneet auttamaan asiakkaita yhdessä kumppaniemme kanssa, jotta työntekijät ovat työkykyisiä sekä pysyvät töissä.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, työterveys
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
13.07.2022

Inflaation vaikutus työterveyshuollon kustannuksien osalta?

Työterveyshuollon kustannukset ovat Kelan tilastojen mukaan nousseet viimeisen kymmenen vuoden aikana 5-8 % vuodessa. Seuraavien kolmen vuoden aikana ennustamme kustannusten nousevan yhteensä vähintään1,5X.
Vilho Bäck
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
09.03.2022

Työterveydestä saatujen säästöjen kohdentaminen henkilöstöetuuksiin?

Työvoimapula on muuttunut akuutista krooniseksi. Korn Ferryn mukaan 50 % työntekijöistä harkitsee työpaikan vaihtamista. Työntekijöiden motiivit on hyvä tunnistaa.
Vilho Bäck
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, vilho.back@benefits.fi
Työterveys Henkilöstöetuudet

Työterveyshuollon kustannukset: Teollisuus

Vuonna 2020 Kelan työnantajille työterveyshuollosta maksamat korvaukset olivat 371 miljoonaa euroa, mikä oli 1,1 % enemmän kuin vuonna 2019.
Kela tilastot
Kela tilastot
Kela työterveyshuollon taskutilasto 2020
Teollisuus Työterveys