Mielen tuki

Julkaistu 19. joulukuuta 2022
Työterveys
Mielen tuki

10 parasta päivittäistä rutiinia henkiseen hyvinvointiin, jotka voivat auttaa sinua ja työntekijöitäsi vähentämään mielen haasteita:

1. Harjoittele mindfulnessia: Käytä muutama minuutti joka päivä keskittyäksesi hengitykseesi ja nykyhetkeen. Tämä voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan yleistä hyvinvointia.
2. Harjoittele säännöllisesti: Fyysisen aktiivisuuden on osoitettu parantavan mielenterveyttä ja vähentävän stressiä. Pyri vähintään 30 minuutin keskitehoiseen harjoitteluun, kuten reippaaseen kävelyyn tai pyöräilyyn, joka päivä.
3. Nuku tarpeeksi: Pyri nukkumaan 7–9 tuntia yössä, jotta kehosi ja mielesi lepäävät ja korjaantuvat.
4. Syö terveellisesti: Tasapainoinen ruokavalio voi parantaa mielialaa ja vähentää mielenterveysongelmien riskiä. Pyri syömään runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita ja rajoita prosessoitujen ja sokeripitoisten ruokien käyttöä.
5. Pysy nesteytyksessä: Riittävän veden juominen on tärkeää yleisen terveyden, mukaan lukien mielenterveyden, kannalta. Pyri nauttimaan 8-10 kupillista vettä päivässä.
6. Harjoittele kiitollisuutta: Kun käytät joka päivä muutaman minuutin keskittyäksesi asioihin, joista olet kiitollinen, voit parantaa mielialaasi ja yleistä hyvinvointiasi.
7. Pidä taukoja näytöistä: Liian paljon aikaa näytöillä viettäminen voi olla väsyttävää ja vaikuttaa kielteisesti mielenterveyteen. Muista pitää taukoja näytöiltä ja harrastaa muuta toimintaa, kuten viettää aikaa rakkaiden kanssa tai lukea kirjaa.
8. Harjoittele rentoutustekniikoita: Tekniikat, kuten syvä hengitys, progressiivinen lihasten rentoutuminen ja meditaatio, voivat auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan mielenterveyttä.
9. Etsi sosiaalista tukea: Yhteydenpito muiden kanssa voi olla loistava tuen lähde ja voi parantaa mielenterveyttä. Varaa aikaa ystävien ja rakkaiden kanssa pitämiseen säännöllisesti.
10. Hae tukea työterveydestä: Jos kamppailet mielenterveysongelmien kanssa, on tärkeää hakea apua mielenterveysalan ammattilaiselta. He voivat tarjota tukea ja hoitoa, joka auttaa sinua hallitsemaan oireitasi ja parantamaan yleistä hyvinvointiasi.

Autamme organsaatioita rakentamaan mielen tuen kannalta oleellisia vaikuttavia hoitoketjuja.

Ole yhteydessä, sovitaan tapaaminen!

Vilho Bäck
vilho.back@benefits.fi
Palvelupäällikkö, työterveys

Vilho Bäck, Benefits.fi
Palvelupäällikkö
01.05.2023

Henkilöstöhallinto strategian tukena?

HR:n rooli on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Yritykset ovat ymmärtäneet HR:n merkityksen strategisena kumppanina. Onnistuminen vaihtelee yrityksittäin. Pk-yrityksissä kyseinen resurssi pääosin puuttuu.
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöstöhallinto Hr Henkilöriskit Työterveys
16.03.2023

Vastuullisuus Pk-yrityksissä

Suuri osuus jopa 90 % pienistä ja keskisuurista yrityksistä ei tunnista vastuullisuustyössä keskeistä ESG-käsitettä. Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista environmental (ilmasto ja ympäristö), social (ihmiset ja yhteisö) ja governance (hyvä hallintotapa).
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
17.02.2023

Henkilöstöhallinnon rooli korostuu

Henkilöstöhallinnon rooli kasvaa ja tulee merkityksellisemmäksi. Vastuullisuus toimitusketjuissa lisääntyy johtaen toimitusketjujen toimittajien vaihtamiseen. Sääntely ja vaatimukset lisääntyvät yhteiskunnan osalta. Tarvitaan selkeitä käyttöön otettavia ratkaisuita..
Jani Bäck
Jani Bäck
Asiantuntija, Työkyky ja etuudet
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
19.12.2022

Tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisy

Pienistä asioista muodostuu kokonaisuus. Välittävän kulttuurin rakentaminen organisaatiossa lisää henkilöstön viihtyvyyttä ja tuottavuutta. Alla muutamia vinkkejä. Miten ne on huomioitu organisaatiossasi?
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö
Työterveys
24.09.2022

Kuinka varmistat työntekijöiden sitoutumisen

Jopa 50 % työntekijöistä miettii työpaikan vaihtoa Korn & Ferryn mukaan. Vaihtaneiden osuus nousee joillakin toimialoilla jo yli 20 % työvoimasta. Henkilöstöetuudet ja johtaminen ovat ratkaisevassa roolissa.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, Benefits.fi
Henkilöriskit Henkilöstöetuudet
23.08.2022

Käänteinen mentorointi työkaluna?

Kuinka saada hyötyjä sukupolvien välisestä yhteistyöstä. Eri sukupolvien osaaminen, vaatimukset sitoutumisen suhteen ja kyvykkyydet vaihtelevat. Perinteinen mentorointi ei ratkaise Boomereiden ja Z-sukupolven välistä kuilua. Myös toiminnan tuottavuus ei saavuta tällöin asetettuja tavoitteita.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, Benefits.fi
Henkilöstöetuudet
17.08.2022

Terveysvakuuttaminen kasvussa

Siirtyminen hyvinvointialueisiin on saanut myös työnantajat miettimään ratkaisuja henkilöstönsä työkyvyn turvaamiseen. Odotettavissa on vakuutuspohjaisen terveydenhuollon nousu Suomessa. Olemme varautuneet auttamaan asiakkaita yhdessä kumppaniemme kanssa, jotta työntekijät ovat työkykyisiä sekä pysyvät töissä.
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, työterveys
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
13.07.2022

Inflaation vaikutus työterveyshuollon kustannuksien osalta?

Työterveyshuollon kustannukset ovat Kelan tilastojen mukaan nousseet viimeisen kymmenen vuoden aikana 5-8 % vuodessa. Seuraavien kolmen vuoden aikana ennustamme kustannusten nousevan yhteensä vähintään1,5X.
Vilho Bäck
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö
Henkilöriskit Työterveys Henkilöstöetuudet
09.03.2022

Työterveydestä saatujen säästöjen kohdentaminen henkilöstöetuuksiin?

Työvoimapula on muuttunut akuutista krooniseksi. Korn Ferryn mukaan 50 % työntekijöistä harkitsee työpaikan vaihtamista. Työntekijöiden motiivit on hyvä tunnistaa.
Vilho Bäck
Vilho Bäck
Palvelupäällikkö, vilho.back@benefits.fi
Työterveys Henkilöstöetuudet

Työterveyshuollon kustannukset: Teollisuus

Vuonna 2020 Kelan työnantajille työterveyshuollosta maksamat korvaukset olivat 371 miljoonaa euroa, mikä oli 1,1 % enemmän kuin vuonna 2019.
Kela tilastot
Kela tilastot
Kela työterveyshuollon taskutilasto 2020
Teollisuus Työterveys